Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bun venit la Wikipedia,

enciclopedia liberă la care poate contribui oricine.
373.924 de articole în limba română

Ajutor:Căutare

  Geografie
  Istorie
  Matematică
  Astronomie

  Oameni
  Politică
  Societate
  Economie

 Știință  
 Tehnologie  
 Informatică  
 Alte portaluri  

Introduceți titlul articolului:


 AjutorCum mă înregistrezCum modific o paginăÎntrebări frecvente | CafeneaCartea de oaspețiAmbasadă / EmbassyDonații | CăutareIndexCategorii

Conținut recomandat

„Naughty Girl” este un cântec al interpretei americane Beyoncé Knowles. Acesta a fost compus de artistă în colaborare cu Scott Storch și Robert Waller și inclus pe materialul discografic de debut al solistei, Dangerously in Love. Înregistrarea a fost lansată ca cel de-al patrulea și ultimul single al albumului în prima jumătate a anului 2004.

Compoziția a fost apreciată într-un mod favorabil de critica de specialitate, o serie de critici notând folosirea influențelor de muzică arabă, felicitând totodată și interpretarea solistei. Pentru a crește notorietatea piesei, a fost filmat și un videoclip, regizat de Jake Nava, care a fost recompensat cu un premiu MTV Video Music Awards în 2004 la categoria „Cel mai bun videoclip feminin”. Scurtmetrajul îl prezintă și pe interpretul american Usher și este inspirat din filmul The Band Wagon, din anul 1953. Alături de elemente împrumutate din muzica arabă, Naughty Girl prezintă și influențe specifice muzicii hip-hop și dance, utilizând și o mostră din refrenul șlagărului din anul 1975 al Donnei Summer, „Love to Love You Baby”.

Asemeni predecesorului său, „Me, Myself and I”, cântecul a obținut succes în principala ierarhie americană, Billboard Hot 100 (avansând până pe locul al treilea) dar și într-o serie de clasamente adiționale ale aceleiași publicații. Înregistrarea a ocupat poziția secundă în Canada și s-a clasat între primele zece trepte ale listelor muzicale din Australia, Noua Zeelandă, Olanda, Polonia sau Regatul Unit și a devenit un șlagăr într-o serie de clasamente asiatice. Înregistrarea a activat și în alte clasamente, însă nu s-a ridicat la nivelul șlagărelor „Baby Boy” și „Crazy in Love” de pe același album.


Conținutul recomandat se schimbă la fiecare 10 secunde. Dacă totuși când reîncărcați pagina vedeți mereu același articol, vă rugăm să apăsați aici.

Știați că...?

Max Born

Știri

Roman Herzog

Wikiștiri are nevoie de ajutor

Ziua de astăzi în istorie

20 ianuarie:

Willem al II-lea al Țărilor de Jos

Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Citiți aici.

Alte limbi

Wikipedia este o enciclopedie liberă și multilingvă. Proiectul în limba română a prins viață la 15 iulie 2003, și în prezent are 373.924 de articole. Mai jos găsiți alte versiuni ale Wikipediei:

Alte proiecte
Wikipedia este administrată de organizația voluntară Fundația Wikimedia, care coordonează și alte proiecte cu conținut liber și gratuit:
Wikționar
Dicționar liber
Wikiștiri
Sursă de știri
Wikicitat
Citate și proverbe
Wikimanuale
Manuale și ghiduri libere
Wikispecii
Director de specii
Wikisursă
Bibliotecă liberă
Wikivoyage
Ghiduri de călătorie libere
Commons
Resurse media partajate
Meta-Wiki
Coordonarea tuturor proiectelor

Noia 64 apps email.png Contact       Noia 64 apps help index.png Info       Noia 64 apps knode.png Presă       Noia 64 apps wp.png Wikipediști       Wikipedia-logo.png Lista de Wikipedii